Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Inloggen voor leden

Er zijn geen twee fotoclubs het zelfde.
De leden en bestuur maken de club.
Je denkt mee over het programma.
Je trekt er met elkaar op uit. Je nodigt sprekers van de club uit die jouw werk op een frisse manier bespreken of die aansprekend fotowerk laten zien. Er zijn grote en kleine clubs die bij elkaar komen in zaaltjes of bij elkaar thuis .
Je hebt clubs waar gevorderden zich wat meer thuis voelen en waar beginners een warm onthaal krijgen.

Fotoclub Heerenveen is anders dan de andere clubs; afgestemd op onze leden met het streven ieders creativiteit en kwaliteit te bevorderen.

Logo Fotoclub Heerenveen

Fotobond Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie

De Fotobond is er voor iedereen die fotografeert, van jong tot oud, van beginner tot bijna professionele fotograaf. Er zijn vele activiteiten en diensten die van belang zijn en die beginnende fotografen op weg helpen.
Er zijn vele fotoclubs in ons land. In bijna iedere plaats vind je er wel één, vaak met een eigen karakter. Wie overweegt zich aan te sluiten kan zich dan ook beter goed oriënteren door bijvoorbeeld eens vrijblijvend een clubavond te bezoeken: er zijn kleine clubs, grote clubs, gespecialiseerde clubs (met bijvoorbeeld alleen zwart-wit, landschap), gevorderde clubs, maar ook die waar beginners welkom zijn, clubs waar de leden elkaar onbeschroomd de waarheid kunnen zeggen, clubs waar aardigheid en het samen zijn de boventoon voeren. Bij de meeste clubs - en daar gaat het uiteindelijk om! - zullen de leden elkaar aansporen tot grotere fotografische activiteit en het zo gezellig maken dat geen lid een bijeenkomst wil overslaan.
Vrijwel alle fotoclubs zijn aangesloten bij de FOTOBOND Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie. Hierbij zijn zo'n 6000 leden aangesloten.
Zij is de belangenbehartiger voor de Nederlandse vrijetijdsfotografie. De Fotobond verzorgt rechtstreeks of via zestien afzonderlijke afdelingen, waarin ons land door de Fotobond is verdeeld, een groot aantal activiteiten en diensten voor de aangesloten clubs en hun leden.
De Fotobond is lid van de FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique).
Zie www.fotobond.nl