Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Inloggen voor leden

In mei is de algemene ledenvergadering. Het afgelopen seizoen wordt dan geëvalueerd en de ideeën voor het komende seizoen worden besproken.

Logo Fotoclub Heerenveen

Clubnieuws

Geslaagd clubuitje in Oldeberkoop

10 november 2018

Op zaterdag 10 november hebben Betty Edens en Jansje Faber weer een gezellig en succesvol fotoclubuitje georganiseerd.
Bestemming van de trip was een oude, grotendeels leeg staande fabriek in Oldeberkoop. Dit zogenaamde CAV-gebouw wordt nog slechts deels gebruikt voor opslag.
In totaal deden dertien fotoclubleden mee aan de fototrip naar het intrigerende gebouw met maar liefst zes verdiepingen.
We startten om 11.30 uur met een boeiende rondleiding door de huidige eigenaar.
In de uren daarna kon iedereen zelf door het complex struinen en de nodige foto's maken.
Het gebouw is zo groot dat we elkaar daarbij niet in de weg/voor de lens liepen en dat eenieder zijn of haar creatieve foto's kon maken.
Er was alle tijd en ruimte om je fotografische slag te slaan. De laatste fotografen verlieten dan ook pas om 15.30 uur het pand.
De eerste resultaten van deze fototrip staan al op de gallery van de clubsite.
Betty en Jansje, hartelijk dank voor de organisatie.

Fototentoonstelling officieel geopend in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen

6 augustus 2018

Vier fotoclubs uit Friesland organiseren samen een fototentoonstelling in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen.
Het gaat om Fotoclub Heerenveen, Fotogroep Noorderlicht uit Drachten, AFFCO Fotoclub Oosterwolde en Fotoclub Objectief uit Hurdegaryp.
Van elke club hangen tien topfoto's in augustus in Museum Heerenveen, Minckelaarsstraat 11.
De tentoonstelling is op 6 augustus jl. officieel geopend door de wethouder cultuur van de gemeente Heerenveen, de heer Hans Broekhuizen.
Namens de Fotobond voerde ook bestuurslid Cora Sens er het woord.

De vier fotoclubs doen elk jaar mee aan de Bondsfotowedstrijd,
een fotowedstrijd voor fotoclubs die bij de Fotobond zijn aangesloten.
Elke club levert 10 foto's voor de BFW in.
Per foto worden punten gegeven, die per club worden opgeteld.
Zo ontstaat een landelijke rangschikking van ongeveer 180 deelnemende fotoclubs.
Dit jaar scoorde Fotogroep Noorderlicht erg goed met een tweede plaats.

(Foto's: Cor Pot)