Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Inloggen voor leden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In mei is de algemene ledenvergadering. Het afgelopen seizoen wordt dan geëvalueerd en de ideeën voor het komende seizoen worden besproken.

Logo Fotoclub Heerenveen

Clubnieuws

Foto expositie 

Bondsfotowedstrijd en Foto Individueel van de Fotobond

24 oktober 2021

In de landelijke club kompetitie van de Fotobond, de Bondsfotowedstrijd, kwamen Fotoclub Heerenveen op positie 29 te staan. Wij zijn blij met onze poging maar vooral trots op onze voorzitter, Peter van Zwol die een bronzen sticker met zijn foto verdienen. Kijk in de Fotojaarboek om de uitslag per foto van onze inschrijving te zien.

Maar Peter was nog niet klaar! In de individuele wedstrijd, Foto Individueel haald hij silver met zijn bijdrage! Van harte gefeliciteer Peter!

De Mens - Peter van Zol (Silver sticker, Foto Individueel)

Peter van Zwol (Brons sticker, Bondsfotowedstrijd 2021)

 


Hans Slot behaald Brons op Foto Online 2e editie 2021, van de Fotobond

10 augustus 2021

Uit een totaal van 487 ingezonden foto's, zijn er 67 top foto's uitgekozen waaronder de foto van Hans, getiteld 'Downstairs', een geweldige abstracte architectonisch beeld met mooie lijnen, texturen en pastellen kleuren.  

 


 

Jannes Fourie haald Jaarboek 2019/2020 van de Fotobond 

16 april 2020

Elke twee jaar publiceert de Fotobond een selectie uit ingezonden foto's van de leden gekozen door een vijftal professionals. Het boek is een veelzijdige etalage van de beste werk met ruim 400 foto's. Onder de categorie' Vrij Onderwerp' is deze foto van Jannes uitgekozen, getiteld, 'Adagio'.

 


 

Fotoclub Heerenveen eindigd op plaats 26 in de Bondsfotowedstrijd

22 maart 2020

Onze club haalde 208 punten en eindigd op de gedeelde 26e plaats. In Friesland zijn wij de hoogst scorende club. Een hele mooie resultaat! De punten per foto is te zien op de pagina Fotojaarboek.

 

Foto van Marian Klein Ikkink

 


 

Peter van Zwol behaald brons in Foto Online 1e Editie 2020

14 maart 2020

FOL 2020 1e editie afbeeldingen

Foto: 'When the Wind Blows' - Peter van Zwol

In de 1e editie van de Foto Online wedstrijd van de Fotobond, wordt de foto hier boven van Peter met een brons toekenning bekroond. Dit jaar waren er meer dan 1000 inzendingen waaruit maar 32 foto's een prijs behaald!

 


 

Franke de Jong haald EFIAP/Platina

03 maart 2020

Beneden 'Breaking The Clouds', één van de foto's die prijzen hebben gewonnen voor het verkrijgen van de titel.

FIAP staat voor Fédération Internationale de l'Art Photographique, is een internationale organisatie van nationale fotografieorganisaties. Meer dan 85 nationale verenigingen zijn lid, bestaande uit bijna een miljoen individuele fotografen.

Om een EFIAP/Platinum onderscheiding te halen moet je meedoen aan internationale fotowedstrijden die FIAP geaccrediteerd zijn. Voor de onderscheiding moet 700 van je foto's geacepteerd worden, uit minimaal 250 werken, in minimaal 20 verschillende landen. Je moet ook minimaal 7 prijzen hebben gewonnen (met 7 verschillende werken, 7 verschillende salons en in 7 verschillende landen). Het is dus een hele grote prestatie die Franke hebben gehaald!

 


 

 

Foto's van Hans Slot en Franke de Jong gepubliceerd in In Beeld

01 maart 2020

Foto's van twee leden van Fotoclub Heerenveen, Hans Slot en Franke de Jong, zijn gepubliceerd in de maart uitgave van het tijdschrift, In Beeld van de Fotobond.

In Beeld online maart 2020

 


 

 

Peter van Zwol aangenomen door Landelijke Groep Portret

08 februari 2020

Onze voorzitter Peter van Zwol is toegelaten tot de landelijke Portretgroep van de Fotobond bestaande uit zo’n 25 fotografen. Hij moest voor de toelating in Amersfoort een presentatie geven aan de ballotage commissie, die zijn werk positief heeft beoordeeld. Beneden de foto’s die hij heeft voorgelegd.
 

https://albums.fotobond.nl/LG-Po/

 


 

 

 

Voorjaarsuitje naar Deventer

13 april 2019

Met 10 leden was het weer zeer gezellig, al fotograferend op stap met elkaar. Dit keer in Deventer, onder begeleiding van oud clublid Peter Fleur. Het uitje was wederom met groot succes geregeld en verzorgd door Betty Edens en Jansje Faber. Helaas kon Jansje, als gevolg van omstandigheden, op de valreep niet mee. De weersomstandigheden waren niet perfect want het was koud, maar we hadden fantastisch licht met genoeg zon en enthousiasme die bevorderlijk waren voor de fotografie. Wat wil je dan meer op zo’n dag?

 

Op de heenreis hebben we, onder leiding van Betty, de toeristische route langs de IJssel genomen, waarna we in Deventer de auto’s nabij de rivier konden parkeren. Daardoor konden we de dag direct beginnen met het fotograferen van de skyline van Deventer. We staken de IJssel over met het pontje naar de oude binnenstad.
Vervolgens liepen we naar een klein en knus, lekker warm restaurantje waar we van een kopje koffie of thee konden genieten. Daarna liepen we, onder begeleiding van Peter, door de straten via het schitterende Stadhuis, naar de markt op de Brink waar we zicht hadden op het Waaggebouw uit 1531. Al (straat)fotograferend hebben we gewandeld door het Bergkwartier en bezochten we de prachtige Bergkerk, gebouwd in 1198.

 

Na een gezellige lunch, gingen we naar de gotische kerk van Sint Lebuïnes. 

Daar konden we de toren beklimmen om een prachtige blik over Deventer en de IJssel te bewonderen en natuurlijk te fotograferen. We hadden mazzel dat we de ouwe uitgesleten trap naar boven konden bestijgen terwijl de beiaardier op het carillon in de kerktoren speelde! Prachtig!

 

Als “nagerecht” bezochten we het schitterende kantoorgebouw, l’Arc en Ciel, met zijn glimmende regenboogfaçade. 

 

Nogmaals dank aan Betty, Jansje en Peter!

 

Bericht: Jannes & Hans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslag Bondsfotowedstrijd 2019

3 maart 2019

Fotoclub Heerenveen heeft ook dit jaar weer meegedaan aan de Bondsfotowedstrijd (BFW), een landelijke clubwedstrijd van de Fotobond. 
Op 3 maart jongstleden werd de uitslag bekendgemaakt, in Druten, door de Fotobond, in samenwerking met plaatselijke Fotoclub Contrast. 
Net als in voorgaande jaren scoorde onze fotoclub ook dit jaar weer prima. Ditmaal werden we gedeeld twintigste, van de 164 deelnemende clubs. 
Van de Friese fotoclubs die aan BFW 2019 deelnamen scoorde Fotoclub Heerenveen het hoogst. 

Er waren in totaal 1640 foto’s ingeleverd voor de BFW. Een beperkt aantal daarvan wordt bekroond met de kwalificaties “goud”, “zilver” of “brons”. 
Bij de BFW van vorig jaar kreeg geen enkele foto het predicaat “goud”, dit jaar waren het er negen. 
Onze club mocht eenmaal zilver en driemaal brons noteren. Zilver was er voor Wietske Elzinga en brons voor Franke de Jong, Betty Edens en Anno Huidekoper. 

Hans Slot

Foto: Wietske Elzinga


 

Workshop Portretfotografie

23 januari 2019

Op woensdagavond 23 januari 2019 heeft Peter van Zwol een workshop portretfotografie gegeven, in Centra 72.
Peter begon de avond met een helder en duidelijke presentatie op het witte scherm.
Het fotograferen van mensen is zijn grote passie, en het verhaal was heerlijk enthousiast.
We kregen een uitleg over de soorten portretten die je kunt maken en dat je van te voren gaat bedenken hoe je iemand wilt fotograferen
Het beste is dan om voorbeelden op te zoeken op internet. Dit was dan ook de opdracht aan de deelnemers.
Er waren twee opstellingen gemaakt, een opstelling van Peter en een opstelling van Kees van de Vooren.
Dus we konden in twee groepjes aan de slag om ons voorbeeld portret na te maken.
Daarbij waren de deelnemers als model ingezet.
In de inleiding had Peter verteld dat er geen mislukte fotos bestaan, en die hebben we dus ook niet gemaakt.
De avond was nog te kort om alles goed uit te proberen, maar moe en voldaan gingen we naar huis.
 
Jansje Faber